Послання 2024

Пошук по сайту

«Година любові до довкілля» збільшила еко-свідомість наймолодших парафіян

21 червня при парафії Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста м. Броди, в рамках одноденного дитячого табору, який організував настоятель храму отець Ярослав Царик, відбулася «година любові до довкілля».

З більш ніж ста учасниками табору екоацію провів референт з питань екології – отець Тарас Дзьоба. Священик пригадав діткам, що Бог створив світ чистим і без сміття, і тільки в наслідок недалекоглядних та необдуманих дій людини світ зазнає негативних змін, таких як забруднення озер та річок, лісів і повітря.

Внаслідок опитування, діти і самі призналися, що неодноразово залишали після себе неприбране сміття на природі, та пообіцяли більше так не робити.

«Кожен викинутий поза смітником фантик від цукерка вже забруднює Богом створений світ», - унаочнив для дитячої свідомості референт.

Не обійшлося і без підкріплення слів – ділами. Діти зробили свій внесок для чистоти повітря в Бродах – посадили «дуб екологічної свідомості», який пригадуватиме і дорослим парафіянам про відповідальне ставлення до Богом створеної природи.

Повідомляє комісія у справах екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336