Послання 2024

Пошук по сайту

«Пісенний уклін Матерям», – свято для парафіян Підкамінського деканату

Для парафіян сіл Паликорови, Кутище та Яснище Підкамінського деканату проведено святковий концерт з нагоди Дня Матері.

Напередодні концерту в селі Паликорови панувала інтрига. Прочитавши оголошення кожен тамував подих від очікування чогось неймовірного. Свято відбулося 6 травня у Народному домі. В концертному залі не було вільних місць. Всі жителі села Паликорови та всі ті, які з’їхалися з сусідніх парафій, які є під опікою отця Василя Гершона, могли лише мріяти про живий виступ таких виконавців. У програмі брали участь лауреати міжнародних та пісенних конкурсів: тріо бандуристів «Червона калина» - у складі: Ірини Шуст-Назарчук, Любові Вальчак, Наталії Кончаківської; артисти: Микола Сало - скрипка, Ігор Марцелюк - флейта-пана, Іван Сітарський - музикант, композитор, гуморист.

Колектив «Червона калина» відомий як і в Україні, так і за її межами. Звеличуючи українську пісню, своєю музикою вони піднімають дух українців. Пісня, що лилась з самого серця через бандуру і дзвінкі голоси пробирала до сліз всіх присутніх в залі.

Захват глядачів передати словами важко. Досвід і талант артистів покорив всіх присутніх. Це не був банальний захід, де хтось нудьгує і не витримуючи до кінця поспішає додому. Це було дивовижне видовище, де всі, від маленьких дітей до стареньких дідусів і бабусь, з завмиранням серця спостерігали за кожним рухом на сцені, вслухалися в кожне слово, аплодували стоячи. Люди були зачаровані талантом виконавців.

Крім того, глядачі також брали участь у виступах. Артисти забирали людей на сцену, одівали кумедні костюми. Таким чином, співали і танцювали разом. Насміялись від душі. В серці кожного тремтить ностальгія і щасливі спогади минувшого свята, у якому лунали і патріотичні повстанські пісні, присвячені жертві Небесної сотні.

Свято відбулось з ініціативи о. Василя Гершона - адміністратора храму Архистратига Михаїла УГКЦ і Любомира Бокало.

Повідомила Оля Хороша

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336