Послання 2024

Пошук по сайту

«Дай, Боже, щоб ми мали такі святі вечори», – реколекції у Зашкові

Після Хрестопоклінної неділі в церкві св. арх. Михаїла с. Зашкова відбулись великопосні реколекції. Упродовж двох вечорів церковна громада збиралась на спільну молитву та науку.

На запрошення пароха с. Зашкова о. Володимира Грицайка дні духовної віднови провів о. Зеновій Боднар, парох с. Кам’янка та с. Білогорща. Отець-реколектант багато ділився Словом Божим крізь призму останніх подій Майдану та жертовних вчинків Небесної сотні. Отець наголошував, що «ми покликані до святості, тому Церква також використовує реколекційні науки, щоб люди стали святими. Адже святі вірою перемагали всяке зло, так кожен з нас може зробити багато добра вірою в Бога: «Віра в Господа Бога завжди людину наставляє, тож пам’ятаймо, що з нами Бог. У кожну хвилину будьмо готові віддати своє життя за Бога, за Церкву, за державу! І не треба боятись тих, хто вбиває тіло, а тих, хто вбиває душу!».

Ще один важливий акцент о. Зеновій зробив на нашому парафіяльному покликанні, щоб ми дбали про нашу Церкву. Тому особливо звернувся до нас як до паломників, щоб у пошуках святої землі по всьому світу ми вміли правдиво цінувати нашу українську святу землю з її святинями. Треба згадати ще одну дуже цікаву ініціативу отця-реколектанта, який заохотив парафіян в особливий спосіб подбати про ближнього, привівши бодай ще одну особу на ці духовні вечори.

Під час реколекцій парафіяни мали нагоду приступити до Таїнства Покаяння, у чому допомогли отці-сповідники – о. Ярослав Чучвара, парох с. Горожева та отець-декан Дублянський Ігор Боднар, парох с. Малехова.

о. Зеновій Боднар привіз на реколекції мощі св. Йосафати Гордашевської. Парофіяни разом зі своїм священиком молились про оздоровлення кожного та приклались до мощей.

Отець-реколектант подякував за ці «святі вечори», а парафіяни також були дуже вдячні, тому, мабуть, якось особливо тоді прозвучали слова з Літургії Напередосвячених дарів: «Вечір весь звершений, святий, мирний і безгрішний випросивши, самі себе, і один одного, і все життя наше Христу Богові віддаймо».

Олеся Пастущак

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336