Послання 2024

Пошук по сайту

У Добросині парафіяни збагатилися Шевченковим словом

З нагоди 200-ліття з дня народження сина українського народу Т. Г. Шевченка в Будинку «Просвіта» с. Добросин Жовківського району відбулася літературно-музична композиція «Борітеся – поборите!». В дійстві приймали участь учні Добросинської школи та парафіяни.

Святкування розпочалося з прологу-меморіалу пам’яті вшанування всіх загиблих на Майдані, яких пом’янули хвилиною мовчання.

З повчальним словом «Шевченко і сучасність» звернувся о. Богдан Мурований, настоятель парафії. У слові було наголошено на феномені Шевченка, його силу духу, який до кінця пам’ятав про Україну. І немов крізь віки Кобзар звертається до нас, де в поемі «Кавказ» звучать слова «Борітеся – поборите, вам Бог помагає», які актуальні і сьогодні.

Отець-настоятель наголосив, що шлях до сприйняття і розуміння творчості Шевченка, може пролягати через ціле життя, оскільки ми розуміємо поета настільки, наскільки розуміємо себе – свій час і Україну. Також отець закликав цінувати Слово Боже і читати Святе Письмо.

Присутні збагатилися Шевченковим словом, мініатюрами з життя поета та піснями у виконанні дітей та церковного хору під керівництвом Баб’яка М. З цікавістю всі присутні спостерігали за уривком із п’єси «Назар Стодоля», і немовби перенеслись у ті далекі дні того часу.

о. Богдан подякував педагогам Жук З., Беспалько С., Зінчук Н., Дячок О., Гель О. за організацію дійства, а також усім хто взяв участь у заході.

На закінчення устами дітей всі отримали заклик до призадуми над своєю сутністю і місцем у житті.

Повідомили парафіяни с. Добросин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336