Послання 2024

Пошук по сайту

У с. Потелич вірні духовно оновлювалися беручи приклад з Богоматері

28 - 30 березня в храмі Зіслання Святого Духа с. Потелич Рава-Руського деканату проходили Великопосні реколекції під керівництвом о. Артемія Новіцького, ЧСВВ.

У часі духовної віднови вірні поклонилися мощам св. Йосафата, які були привезені з Жовківського монастиря Отців Василіян.

Центральною ідеєю реколекційних наук були роздуми про Пресвяту Богородицю як покровительку всього людства та українського народу. Через наведені приклади із життя Богоматері отець-реколектант розкрив глибокий духовний зміст християнського життя. Відтак учасники реколекцій мали нагоду приступити до Таїнства Покаяння та Пресвятої Євхаристії.

У суботу після Літургії були прочитані молитви на зцілення душі і тіла, опісля вірні приступили до помазання освяченою олією. Проведено зустріч з дітьми на тему Пресвятої Євхаристії. З «Матерями в молитві» застановлялися над материнством Богородиці.

У четверту неділю Великого посту, на завершення реколекцій вулицями села пройшла молитовна Хресна дорога. Під час якої роздумували над стражданнями Ісуса Христа та Його любові до людей.

У спільній ході взяли участь: о. Степан Сирота, настоятель парафії Пресвятої Тройці с. Потелич, о. Ярослав Музика, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, о. Роман Семенюк, ієромонах Артемій Новіцький, місцева влада та мешканці села.

У молитві звучали пісні у виконанні хорів із храмів Зіслання Святого Духа та Пресвятої Тройці.

Наприкінці Хресної дороги до вірних звернувся настоятель парафії о. Роман Семенюк, який закликав, «щоб усі ми дбали про одежу своєї душі», що «ми є куплені дорогою ціною Христової крові» і завершив наукою про «велику Христову любов до людини».

Повідомили парафіяни с. Потелич

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336