Послання 2024

Пошук по сайту

Діти катехитичної школи показали виставу про Різдвяні свята

Нещодавно в Народному домі села Любеля Жовківського деканату відбувся Різдвяний виступ дітей з місцевої катехитичної школи.

«Бо прийдуть до тебе, три празники в гості, радуйся. Ой радуйся земле, Син Божий народився». Саме історію про народження Божого Сина, розповідали діти зі сцени. Організаторами виступу були: священик місцевої парафії отець Володимир Беркита і керівник катехитичної школи Оля Атаманчук. Учасниками вертепу було 42 дитини, різного віку.

Щоб подивитися на це дійство, люди почали збиратися заздалегідь, тож не дивно що на початок виступу зал був заповнений глядачами. Усе розпочалося колядкою «Святий вечір», яка створила в залі Різдвяний настрій, і подарувала посмішки усім присутнім. Після цього, була сценка про Святий Вечір в українській родині. Учасники якої у своєму виступі розповіли про традиції цього дня, а також пояснили, що саме означають невід’ємні атрибути такі як дідух, кутя… Та чому так важливо, ввечері, перед Різдвом попросити вибачення і пробачити самому усі образи.

Пізніше на сцену вийшли маленькі хлопчики у ролі пастушків, які і повідомили всім радісну новину про народження Ісуса Христа, і запропонували усім поринути у цю подію. У цей момент весь зал, немов, наповнився Різдвяним духом. На сцені можна було побачити і маленького Ісусика з батьками, і ангелят, царя Ірода, трьох князів, мудреця і навіть чортеня. Час від часу на сцену підіймалися маленькі дівчатка в костюмах ангеликів, і янгольським голосом колядували. Наприкінці виступу ці янголята спустилися в зал, і роздали усім присутнім «подарунки від Ісуса». Ними виявились «індивідуальні пророцтва». Проте кожне розпочиналося зі слів: «Моя люба дитино!», що вкотре доводить, що для Ісуса ми усі діти, незалежно від віку. І що він усіх нас однаково любить.

Варто згадати і дівчаток, що були ведучими на святі. Саме вони повідомляли залу, куди ми перенесемось під час наступної сценки. У палац царя Ірода, Вифлеєм чи до хатини, де українська сім’я святкує Святий Вечір.

І хоча учасники вертепу, ще діти, їм вдалося виступити як справжні актори. А їхній юний вік і наївність зробили виступ щирим та відвертим. Варто віддати належне і організаторам, адже вони взяли на себе справді нелегке завдання. Згуртувати, майже, пів сотні дітей не кожному під силу. Проте, у них це вийшло. Виступ дітей не залишив байдужим нікого. Незважаючи на те, що Різдвяні свята завершилися, кожен хто прийшов цього дня до Народного дому, мав змогу знову поринути у Різдвяну атмосферу.

Після закінчення вистави, на сцену піднявся отець Володимир, який побажав керівнику вертепу, а також учасникам Многих і Благих літ життя. А також подякував усім присутнім за те, що прийшли підтримати юних артистів.

Повідомила Оксана Лущик

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336