Пошук по сайту

«Катехитичний клас вже є і в Зашкові!»

При церкві св. арх. Михаїла у Зашкові відтепер діятиме катехитичний клас. 8 вересня о. Ігор Боднар, декан Дублянський, благословив на катехитичне служіння трьох катехитів у цьому селі та освятив катехитичний клас.

Рушієм до такої події була спонука Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука про розвиток катехитичного служіння, що висвітлена також у Стратегії розвитку Церкви на період до 2020 р. «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

З ініціативи пароха о. Володимира Грицайка та на прохання батьків заняття з катехизму відбувались уже упродовж минулого року, але без відповідного приміщення. Тепер за фінансової допомоги всієї громади та окремих меценатів у Зашкові облаштовано окремий клас при парохіяльній хаті навпроти Церкви.

Невдовзі до класу громада села планує придбати і мультимедійну техніку для інтерактивності навчання.

Отець Ігор Боднар наголосив, як важливо, щоб не перетворювались величні храми із золоченими банями, розкішними килимами та розписаними стінами на музеї, а потрібно дбати за храм душі.

До речі, треба згадати, що в с. Зашкові кілька років тому існувала молодіжна самоініціатива Української молоді Христові збиратися щотижня у храмі на читання і розважання над Святим Письмом, співання християнських пісень і просто для молитовної підтримки один одного.

Парафіяни сподіваються, що нові можливості допоможуть не тільки у катехитичному служінні для школярів, а й ще більше дадуть змогу згуртувати місцеву християнську молодь довкола добрих справ.

Повідомила Олеся Пастущак
Світлини автора

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336