Послання 2024

Пошук по сайту

У с. Батятичі пройшов літній християнський табір

Літо - прекрасна пора року, що дарує всім чудову можливість поєднати різні види діяльності і оздоровлення. Пора, що очікувалася, плекалося в найсолодших мріях, починаючи ще з холодної зими. Бо, попри сонце, зелень і легкий одяг, літо є часом канікул найкращих і найдовших за весь рік.
2013 рік призначений великими подіями: це відзначення 1025- ліття Хрещення Руси –України, а також цей рік проголошений Роком Віри і Діяконії.
Віра, що «діє через любов», спричинює, що добрі діла християнина світять перед людьми блиском надприродної краси, а люди, бачачи ті добрі діла, прославляють Нашого Отця на небі (Мт. 5, 16).
Віра- це насамперед дар Божий отриманий у Святому Таїнстві Хрещення; вона є великою духовною силою людини та водночас її покликанням. Вона є основою життя. Прийнявши дар хрещення мов зерно; ми покликані плекати віру, пізнавати та рости в ній. Вона розвивається в наших серцях, як зернятко, вкинуте в землю. А цим зернятком є Слово Боже. Віра зростає також тоді, коли нею діляться з іншими і коли її видно з наших вчинків. Тож будьмо щирими і говорімо правду, бо тільки тоді нам зможуть довірити батьки, люди, друзі й сам Бог.
Щоб краще відзначити події у Рік віри, у селі Батятичі при храмі Собор Пресвятої Богородиці був організований літній християнський табір «Веселі канікули з Богом».
З 8 по 14 липня діти разом із студентами практикантами з УКУ Кальовкою Ольгою, Романович Марією та отцями о. Миколою Хитем і о. Павлом Пащуком провели « веселі канікули». Вся робота в таборі організовувалася відповідно до основних вимог Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ і катехитично - педагогічного інституту УКУ. Діяльність дітей організовували за такими формами: Літургія, читання духовної літератури, розв’язування кросвордів на релігійну тематику, проведення ігор, робота зі Святим Письмом; спів та слухання духовної музики, інсценізація уривків зі Святого Письма, пантоміма, проведення інтерв’ю.
Літній християнський табір – це місце духовного зросту, спілкування і співпраці, адже саме під час спільного відпочинку найкраще можна промовити до сердець навіть тих людей, які звичайно уникають будь – яких пропозицій щодо свого духовного розвитку. Зрозуміти, врахувати, задовольнити потреби дитини перше і головне завдання організаторів та провідників, які працюють у таборі. Усі наші провідники вміло організовували роботу бо розуміли, що головна запорука успішного проведення табору – любов, розуміння, терпеливість і розумна суворість, що означає бути приятелем, але не прислугою, яка виконує будь-які забаганки господаря. І мабуть, найвищою оцінкою роботи є бажання дітей залишитись у таборі після завершення. За кілька днів неможна навчити віри, але можна показати, що кожна людина може бути щасливою. Бог створив нас для щастя, а від нас самих залежить, виберемо ми його чи ні. Коли всі табірники повернулися до звичайного життя, до буденних реалій, то часом забудуть про літній табір, та колись, за певних обставин, вони знову згадають дні, прожиті в ньому, і саме це зможе стати новим поштовхом до повернення до вирішення проблем. У цьому полягає основна мета християнського табору. Важливо мати віру в Бога, тобто переконання в тому, що Він є, ніколи про нас не забуває і чує наші молитви. Якщо ти довірятимеш Ісусу Христу, то переконаєшся, що причин для розчарування немає. Адже Він – той, хто завжди каже правду, бо Сам є Правдою.

Галина Яцек, катехит парафії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336