Послання 2024

Пошук по сайту

«Моя мандрівка з Ісусом та друзями», - тема християнського табору на Бродівщині

Ось уже третій рік поспіль у с. Комарівка Бродівського деканату збираються діти з різних парафій у літньому християнському таборі, зорганізованому місцевим священиком о. Русланом Жигілем та при допомозі сусідніх отців Юрія Біля та Володимира Дідули.

Цього року табір працював з 15 по 20 липня. У таборі відпочивало більше 60 дітей із Комарівки, Корсова, Лешнева, Бродів, Рівного, Бердичева, Львова. У попередні роки були діти навіть із Києва. Вік дітей від 6 до 18 років.

Змістовно була продумана програма табору аніматорами-студентами Українського Католицького Університету, Костецькою Маріаною та Ровдич Анною. Тема цьогорічного табору була: «Моя мандрівка з Ісусом та друзями».

Були проведені катехетичні зустрічі з різними віковими групами. Випускник папського університету Ігор Жигіль провів зустріч зі старшими учасниками табору на тему: «Християнські взаємовідносини юнаків та дівчат». Проводилися спортивні естафети, гурток квілінгу. Також діти розважалися на гірках, батуті, смакували солодкою ватою, здійснили екскурсію в Олеський замок.

Отцем Тарасом Дзьобою був проведений екологічний захід «Врятуй рідний ліс від сміття», а потім всі учасники табору вирушили до лісу, щоби його прибрати. Хто зібрав найбільше сміття був відзначений призом. Діти радо танцювали коло ватри у вечірній час, під веселі християнські молодіжні пісні гостей із Бродів та Золочева, також танцювали банси під проводом аніматорів.

Щоденно зранку діти молилися на Святій літургії у місцевій церкві,а у вечері коло багаття відмовляли вечірні молитви.

В останній день усі з сумом прощалися, у надії зустрітися на наступне літо. З великим духовним багажем, засмаглі та радісні, діти роз’їхалися по своїх домівках.

Повідомила Марічка Жигіль

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336