Пошук по сайту

У селі Потелич відкрито дитячий садок під проводом сестер св. Йосифа

14 вересня, в день початку Нового церковного року, в с. Потелич Жовківського району, відкрито дитячий дошкільний заклад. Дитячий садок імені о. Кирила Селецького – це третій дошкільний навчальний заклад в Україні під проводом сестер згромадження св. Йосифа. Його головне завдання – виховувати дітей у християнському дусі, розвивати їх природні задатки й обдарування, навчати основ людського життя.

Діти дошкільного віку в національних строях прийшли разом із батьками до храму, щоб отримати благословення на початок нового навчального року в новозбудованому дитсадку. У церкві на них уже чекав отець-парох і сестри-монахині, їхні майбутні виховательки. Батьки з повною довірою віддали своїх дітей в руки сестер, адже мешканці села прекрасно пам’ятають той час, коли функціонувала захоронка при монастирі сестер згромадження святого Йосифа. На жаль, радянська влада у 70-х роках заборонила сестрам займатися вихованням дітей. Сестри, щоб вижити, важко працювали в колгоспі й на полі.

У 1986 р. почалося будівництво державного дитсадка. Після здобуття Україною незалежності, незавершену будівлю громада села передала у власність сестрам. Завдяки допомозі добродіїв минулого року в одному корпусі будинку було відкрито будинок сімейного типу, в якому на сьогоднішній день під опікою сестри Анни Василишин виховується семеро дівчат віком від чотирьох до чотирнадцяти років.

Інша частина дому – це дитячий садок, який названо на честь Слуги Божого о. Кирила Селецького, засновника згромадження сестер  cв. Йосифа і батька першої захорони в Галичині. Стараннями с. Романи Мусенко, яка обійняла посаду завідуючої дошкільного навчального закладу, обладнано приміщення для першої групи дітей. 26 дошкільнят переступивши вперше поріг дитсадка із захопленням розглядали свої шафки й столики, іграшки й ліжечка. А на першому занятті, яке провела для них с. Євфросинія Сеник, вони дізналися як називається їх навчальний заклад і хто такий о. Кирило.

Повідомила с. Рафаїла

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336