Пошук по сайту

Владика Петро здійснив освячення престолу в монастирі ССНДМ у Червонограді

У четвер, 16 січня 2020 р. Б., владика Петро (Лоза) здійснив освячення престолу у каплиці монастиря сестер СНДМ у Червонограді та очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Його Преосвященству співслужили о. Ярослав Малиш, синкел у справах монашества та о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, ігумен Червоноградського монастиря оо. Василіян.

СВІТЛИНИ

В часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Сьогодні освячуємо престіл, прообраз ясел, в яких буде народжуватися Ісус вам на поживу.

У Євангелії Ісус питає за кого його мають люди, а також звертається до Ап. Петра – «за кого ви мене маєте?» і він відповів – «Ти Христос - Син Божий». Ми знаємо відповідь хто для нас є Ісус, але повинні пережити те, що ми говоримо і як ми навчаємо, яке значення він має в моєму житті. Чи я приходжу щоб просто з Ним побути? Неважливо скільки я в житті роблю справ - чи я приходжу щоб побути з Ісусом? Богопосвячені особи не самі себе вибрали, вони вибрані Богом, роблять справу Божу.

Каплиця, кивот - це як духовна лікарня, джерело і благословення для щоденного життя, в монастирях каплиці є для зустрічі з Живим Христом, щоб черпати силу. Те, що ми приходимо перед престіл, робимо це не тільки для свого освячення,  але щоб разом з Ап. Павлом сказати, що живу вже не я, а живе Христос в мені, щоб нести Його у світ, нести мир і спокій.

Сьогодні через освячення престолу нехай це місце буде особливим місцем освячення, нехай буде джерелом благословення для вас і людей до яких маєте відношення.

Якщо ми пішли за Христом і йому посвятилися - будьмо вірні і втішаймося покликанням, тоді люди які нам оточують відчують радість.

Світ потребує не тих хто говорить про Христа, а тих хто є біля Нього».

Також владика Петро відвідав дитячий садок бл. Йосафати Гордашевської.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336