build professional website

Пошук по сайту

Синкели соціального служіння усіх єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні провели онлайн-нараду, щоб послужити людям, які постраждали від повені

Відповідаючи на заклик Блаженнішого Святослава, у суботу, 27 червня, голова Відділу соціального служіння УГКЦ владика Василій Тучапець зібрав на онлайн-нараду синкелів соціального служіння всіх єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні.

Отці-синкели Івано-Франківської митрополії, яка найбільше постраждала від повені, розповіли про ситуацію, зазначивши, що за попередніми оцінками близько 6-8 тисяч помешкань були затоплені водою. Серед нагальних потреб: питна вода, їжа, гумові чоботи, білизна та одяг, покривала. Свою підтримку та готовність допомогти висловили представники інших єпархій.

У ході розмови було зазначено, що допомога церковними інституціями вже надається. Зокрема, ініціативна група на чолі з економом Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, з благословення владики-митрополита Василя Семенюка, передала допомогу потерпілим своєї архиєпархії в Монастириському районі, а також на Коломийщині. Вантажним транспортом було передано великі партії води «Зарваницька». Отець-економ Володимир Фірман зазначив: «Оскільки внаслідок паводку криниці були підтоплені, що стало причиною непридатності води для споживання жителями затоплених сіл, то найдоречніше допомогти тим, чого також і маємо вдосталь – джерельною водою».

Єпархіальні благодійні фонди «Карітас-Івано-Франківськ» та «Карітас-Коломия» вже активно долучилися до процесу надання допомоги: передано воду, одяг, мийні засоби, продукти. Єпископ Коломийської єпархії УГКЦ Василь Івасюк разом з представниками Карітасу Коломиї та о. Володимиром Фірманом відвідали смт Ланчин і передали 50 продуктових наборів, мийні та санітарні засоби від P&G, 50 блоків питної води і багато одягу постраждалим родинам. До допомоги приєднуються парафіяльні харитативні осередки містечок і сіл митрополії. Так, у смт Вижниця на Буковині парафіяльна спільнота надала допомогу, організувавши харчування особового складу загону МНС.

На завершення зустрічі владика Василій Тучапець подякував усім за жертовну готовність до служіння та допомоги постраждалим і повідомив, що для реалізації звернення Блаженнішого Святослава в єпархіях будуть проведені збори пожерт, зокрема під опікою Патріаршої курії УГКЦ. Він звернувся до отців-синкелів із проханням заохочувати людей допомогти потребуючим, а також звернутися до підприємців із проханням допомогти водою, продуктами та іншими  засобами.

Допомога Церкви найбільш постраждалим від руйнівної повені продовжується.

Департамент інформації УГКЦ  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336