Пошук по сайту

“Господь вас посилає і каже: не бійтеся, я буду з вами” - Кир Михаїл (Колтун) на церемонії складення присяги на вірність українському народові у Великих Мостах

16-06-2018 р. Б., у Кінологічному навчальному центрі ДПСУ, що в м. Великі Мости, Львівської обл., відбулися урочистості присвячені прийняттю Військової присяги-клятви воїна на вірність українському народові. На урочистостях були присутні: Преосвященний Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, священики-капелани та представники влади.

Після складення 376-ма прикордонниками присяги та слів привітання від духовенства та влади, діти в українських строях провели музичний танець-флешмоб на слова пісні: “Україна єдина, красива і сильна, в мирі і любові до своєї землі, Україна це ми...”.

Відтак Голова ДПСУ, генерал-полковник Петро Цигикал, привітав з нагоди Дня медичного працівника медичний персонал Кінологічного навчального центру м. Великі Мости, які з нагоди свята, продемонстрували свої дії при наданні першої екстренної медичної допомоги.

Усі присутні на урочистостях також могли побачити демонстраційний виступ праці кінологів зі спецефектами та концерт Академічного ансамблю пісні і танцю ДПСУ. 

СВІТЛИНИ

 У привітальному слові Владика Михаїл сказав:

“Сьогодні, чи не найбільшу відповідальність ви берете на себе в захисті життя і гідності нашого народу, нашої держави. В цей відповідальний та вирішальний для вас час, ми закликаємо для вас Божого благословення, щоб ви були впевнені, що не тільки вам самим припало боронити та захищати нашу державу, але все це діється з волі народу, з волі Божої... Хай Господь додає вам впевненості у служінні для нашого народу.

…Господь вас посилає і каже: «не бійтеся, я буду з вами». Він говорить: “Хочеш ввійти в життя, зберегай заповіді”. Пам’ятаймо про цей найвищий Божий закон - берегти життя і виконувати Заповіді Божі”.

Опісля Владика уділив прикордонникам архієрейського благословення, закликавши їх гідно сповняти своє служіння, відповідно до присяги, яку вони склали на вірність українському народові. А священики-капелани УГКЦ окропили їх свяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336