Пошук по сайту

Капелани УГКЦ взяли участь у навчально-методичних зборах Національної гвардії України

У понеділок, 26 лютого, у стінах військової частини НГУ відбувся навчально-методичний збір з офіцерами з питань військового духовенства та військовими священиками (капеланами) Національної гвардії України. Участь у заході взяли владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, та військові капелани УГКЦ, що працюють у Національній гвардії України.

Cвітлини. 

Як повідомляють організатори, навчально-методчний збір присвячено підведенню підсумків запровадження реформи капеланської служби Національної гвардії (за перший рік роботи), обговоренню завдання та перспективи розвитку духовенства в Нацгвардії. Відкрив зібрання  командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров. Участь у заході також взяли представники капеланських служб Збройних Сил Канади та Латвії і капелани тих конфесій, що офіційно працевлаштовані в НГУ.

«Наше спільне завдання – це є служіння Богові в особі нашого ближнього. Це є унікальна формула, яку нам Господь дає, щоб зрозуміти і відчути Його в нашому житті і нашому служінні» , – звернувся до присутніх владика Михаїл (Колтун). 

«Перед нами ще майбутнє. Ми ще не зробили всього, що мали зробити, – зауважив о.Любомир Яворський. – Ми хочемо вийти на рівень світового досвіду капеланства, де капеланство базується на основному законі, який дає більше прав і можливостей у реалізації цього капеланського служіння».

Нагадуємо, що службу військового духовенства в Національній гвардії України запровадили у лютому 2017 року. На сьогодні офіційно в штаті Нацгвардії працюють 8 капеланів від Української Греко-Католицької Церкви.

Прес-центр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336