Пошук по сайту

Єпископ Михаїл взяв участь у засіданні Ради душпастирської опіки при Міністерстві оборони

23 січня 2017 року, в Центральному будинку офіцерів, що в Києві, відбулося звітно-виборче засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.

Українську Греко-Католицьку Церкву представили керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України владика Михаїл (Колтун), заступник керівника о. Любомир Яворський (секретар Ради) та референт Департаменту Олександр Мельник.

На зустрічі були присутні представники дев’яти конфесій, що входять до Ради.

На початку засідання учасники прослухали звіт голови і секретаря щодо діяльності Ради у 2016 році і зазначили, що загалом праця була задовільною.

Ще однією метою зустрічі були вибори голови та секретаря Ради. В результаті голосування головою Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України було обрано пастора Рустама Фатуллаєва, відповідального від Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської – п’ятдесятників, а секретарем переобрано отця Любомира Яворського (УГКЦ).

«Сьогодні перед нами стоять нові виклики, одним з яких є офіційне запровадження військового капеланства. Для нас воно буде новим досвідом співпраці з Міністерством оборони України та Генеральним штабом ЗСУ. Основним завданням Ради у 2017 році залишається доопрацювання і затвердження базового закону про військове капеланство», – розповів отець Любомир Яворський.

Довідка

Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України є представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, що діє на громадських засадах при Міністерстві оборони України. Діяльність Ради ґрунтується на засадах рівності, поважного ставлення до внутрішніх настанов і традицій усіх офіційно діючих в Україні релігійних організацій.

Повідомляє прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ

у справах душпастирства силових структур України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336