Пошук по сайту

Від ідеї до стратегії: у Львові відбувся семінар для студентських капеланів

19 - 21 травня 2016 року Центр академічного капеланства організував семінар в Патріаршому домі на тему «Формування бачення розвитку академічного капеланства в УГКЦ до 2020 року», в якому взяв участь голова єпархіальної молодіжної комісії – о. Іван Венгрин.

Метою заходу було опрацювання стратегії розвитку академічного душпастирства УГКЦ і допомога у поширенні студентського капеланства у ВНЗ.

У роботі семінару брали участь капелани та їх помічники, студентська молодь з різних куточків України: Києва та Львова, Івано-Франківська та Дрогобича, Хмельницького та Дублян, Стрия та Бучача. Серед учасників були представники ВНЗ Львова та Дрогобича.

Студентські капелани та їх помічники розробили напрямки розвитку академічного душпастирства до 2020 року, та план дій на наступний рік. Діючі осередки капеланства поділились своїм позитивним досвідом, обмінялись цікавими ідеями.

На завершення семінару працівники студентського капеланства мали зустріч із Мирославом Мариновичем, видатним громадським діячем, правозахисником, віце-ректором УКУ. Він зазначив: «Все нове і творче виходить з очевидної меншості, і це чітко видно на прикладі апостолів».

Думки учасників семінару:

Ігор Клюба (Івано-Франківськ): «За допомогою семінару я відкрив ширший діапазон, нові думки. Моя візія – це лише одна нота з симфонії. Я зарядився великою порцією ентузіазму до роботи».

Оксана Цюпка (Львів): «Наша команда Молодіжної комісії не могла б цього зробити без кожного з вас. Тішить, що результат нашої праці має майбутнє».

о. Іван Венгрин (Дубляни, ЛНАУ): «Тут зібралось багато креативних людей та пропозицій. На мій погляд, важливим є не занехаяти ці ідеї, а втілювати їх в життя».

Ліда Баран (ТУСК Обнова): «Такий семінар – це прекрасна нагода поєднати людей з різних середовищ та поділитися баченням з різних ракурсів».

о. Петро Верхоляк (ЦАД при КуСМ): «Найважливіший результат семінару – творення команди однодумців і бачення, куди ми хочемо дійти, що хочемо осягнути».

Ольга Садоха: «Тепер залишається тільки брати і робити. Напрацьоване тут – це конкретний план дій. Робімо маленькі кроки, але різні, і багато. Бажаю всім учасникам затятості, віри і впевненості в тому, що ви робите».

Повідомляє сайт ЛНАУ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336