build professional website

Пошук по сайту

Полеглі воїни віддали своє життя захищаючи Батьківщину, – капелан вертолітників

20-21 травня брідщани провели в останню дорогу п’ятьох вертолітників 16-ої бригади армійської авіації, що дислокується у місті Броди, які загинули 2 травня під час антитерористичної операції у Слов’янську.

Два вертольоти Мі-24 Збройних Сил України, які здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі було збито з використанням переносних зенітних ракетних комплексів. В результаті обстрілу п’ятеро офіцерів Збройних Сил України загинуло, один отримав поранення.

Бродівський декан УГКЦ і капелан цієї військової частини о. Богдан Вихор зазначив, що загиблі любили небо і вони зараз вже на небі. За нас, за свою Батьківщину вони віддали найдорожче - своє життя.

Загиблим офіцерам було від 35 до 39 років. Вони були досвідченими вертолітниками, неодноразово виконували миротворчі місії на різних континентах і поверталися додому живими. «Вони дуже багато зробили для іміджу України. Так вийшло, що загинули, захищаючи нашу країну. Загинули не від сепаратистів, а від бандитів. Це найманці, яким байдуже, чи буде донецька республіка чи ні, вони приїхали, щоб заробити грошей», - розповів командир 6-ої бригади армійської авіації полковник Ігор Яременко.

Парастас за загиблими відслужили більше двадцяти священиків Брідщини  різних конфесій.

Олександра Сабаду поховали на Кіровоградщині, Миколу Топчія – на Харківщині. Руслана Плоходька, Сергія Руденка поховали у Бродах, Ігоря Грішина - у с. Берлин.

Проводжати загиблих героїв вийшло усе місто, духовенство різних конфесій Брідщини.

Коли траурна процесія йшла центральною площею міста, співом проводжав в останню дорогу вертолітників хор Львівського музичного училища.

Надія ЗАБОКРИЦЬКА

Загиблі герої:
Майор Сабада Олександр Борисович, начальник штабу-перший заступник командира вертолітної ескадрилії окремої бригади армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, 34 роки, народився в с. Мошин Черкаської області, родина мешкає в Бродах, залишилося двоє дітей – 11 і 2 років.

Майор Плоходько Руслан Володимирович, командир вертолітної ланки, 39 років, народився в Харкові, залишилося двоє дітей 10 і 3 років.

Майор Руденко Сергій Сергійович, командир вертолітної ланки, 35 років, народився в Бродах, залишилася трирічна дочка.

Капітан Топчій Микола Миколайович, бортовий авіаційний технік вертолітної ланки, 40  років, народився в смт Близнюкм Харківської області, сім’я мешкає в Бродах, дочка – 10 років.

Старший лейтенант Грішин Ігор Іванович, бортовий авіаційний технік вертолітної ланки, 39 років, народився в Слов’янську Донецької області, родина мешкає в Бродах, двоє дітей – 8 і 7 років.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336