Пошук по сайту

Блаженніший Святослав привітав владику Михайла (Колтуна) з 25-літтям єпископської хіротонії

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав владику Михайла (Колтуна), Єпарха Сокальсько-Жовківського з 25-літтям єпископської хіротонії.

«Ви не затримали дарів Святого Духа лише для себе, – мовиться у привітанні, – ділилися ними, служачи всім потребуючим. Не своєю, а Божою силою Ви проголошуєте Євангельську благовість: вона виходить із Ваших вуст сповнена Божою благодаттю і підкріплена прикладом праведного життя. Для добра Церкви Ви впродовж років виконуєте різноманітні обов’язки, які часом сягають «аж… краю землі». Зокрема, на цьому «краю землі», де розташовані молитовні каплиці, окопи, Ви разом із нашими капеланами служите для потреб військовослужбовців, огортаючи їх увагою та молитвою».

У привітальному листі пригадується, що після виходу Церкви з підпілля ювіляр першим отримав єпископський сан, що стало символом відновлення нашої Церкви в Україні. 

«У Вашій особі гармонійно переплелися солідний життєвий досвід, відкритість, щирість і велика любов до своєї Церкви та Батьківщини. Ці риси є прикладом для наслідування для багатьох вірних нашої Церкви, які Вас поважають і люблять», – йдеться у привітанні Глави Церкви.

У цей святковий день, сказано Блаженнішим Святославом, важко назвати число людей, яких владика Михайло навернув через свою проповідь, які отримали від нього розраду і полегшення в Таїнстві Сповіді, яких через його руки наситив Господь своїми Пречистими Тілом і Кров’ю для вічного життя, які одержали дар священства, батьківське благословення та підтримку.

«Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед кого живете, ясним світильником Божої правди та добрим пастирем Христового стада. Вимолюємо для Вас рясне Боже благословення», – побажав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336