Пошук по сайту

Єпархіальна проща в Руді Сілецькій на честь об’явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі

12-13 травня 2018 р. Б., в с. Руда Сілецька, Кам’янка-Бузького р-ну, проходила ІІІ-тя єпархіальна проща на честь об’явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі (Португалія). У суботу ввечері, Преосвященний Владика Михаїл (Колтун) очолив Божественну Літургію, яка була прикрашена співом студентів Львівської Духовної Семінарії. А по завершенні Святої Літургії відбувся процесійний похід з фігурою Пресвятої Богородиці Фатімської до каплиці Св. Папи Івана Павла ІІ та до криниці-джерела, де було здійснення Чин освячення води.

СВІТЛИНИ

На закінчення урочистостей першого дня прощі, адміністратор храму о. Богдан Стефанишин, привітав Преосвященного Владику Михаїла, священиків та представників влади: голову Львівської ОДА Олега Синютку, голову Кам’янка-Бузької РДА Володимира Кирилича, керівника відділу культури Кам’янка-Бузької РДА Любу Водоніс, а також військових (які в неділю разом з Преосвященним Архиєреєм вирушали на прощу до Люрду), парафіян та присутніх прочан.

У своїй проповіді Архиєрей сказав: «Коли через гріх ми спроневірилися, Господь не перестав нас любити, Він до нас посилає свого улюбленого Сина, Який ділиться з нами своєю сокровенною любов’ю, даючи себе в жертву. І мало того, Він ділиться з нами своєю Матір’ю, Він дає нам свою Матір… І сьогодні, коли ми відкинули всяку житейську печаль, прийшовши до цього храму, прославляємо Богоматір в нашому житті… Святий Іван Павло ІІ, Папа Римський, відчув на собі дію Пресвятої Богородиці і Її об’явлення з Фатіми, які торкнулися його життя…

Пресвята Богородиця співдіяла своєю материнською любов’ю. І ця Її материнська любов сьогодні прямує до нашої Церкви, в якій ми зріднені з Нею, нашою небесною Матірю». (Зі слова Преосвященного Владики Михаїла).

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336