Пошук по сайту

У вічність відпровадили о. Романа Притулу

4 березня 2018 р. Б., у храмі Преображення Господнього в м. Кам'янка-Бузька, Владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, у співслужінні священиків єпархії, звершив чин похорону за новопереставленим священиком УГКЦ, Романом Притулою.

СВІТЛИНИ

 «Сьогодні, усі ми присутні на похороні, маємо унікальну можливість – своєю молитвою представити священика перед Богом. Отець Роман, протягом священичого служіння, нас усіх представляв перед Богом – в наших потребах, труднощах, радощах, в життєвих пережиттях. Він, як слуга Божий і священик, представляв Богові наш світ, щоб Господь благословив його». «Пресвятій Богородиці поручено опіку над життям, бо вона є Мати життя. Тому нині взиваємо до Неї, щоб Вона прийняла новопереставленого ієрея Романа в свої материнські обійми і поручила його Богові», сказав у своєму слові Преосвященний Владика Михаїл.

Звертаючись до духовенства, Преосвященний Владика Михаїл наголосив, що кожний священик єпархії має обов’язок відслужити Божественну Літургію в намірі за упокій душі новопреставленого співбрата у священстві. «Я це пригадую нашим священикам…. Тому, що коли ми потужними молитвами цілої нашої Сокальсько-Жовківської єпархії, цілим священичим собором, заявимося на захист, на помилування, на прийняття душі о. Романа, то Господь прийме його за нашими молитвами. Адже Він сам дає нам запевнення: «Просіть і дасться вам…», «що зв'яжете на землі, буде зв'язане, що розв'яжете буде розв'язане на небі». Хай милосердний Господь, прийме душу свого священика, який на землі належно закінчив життя, та упокоїть її в блаженстві вірних життя вічного». (Зі слова Преосвященного Владики Михаїла).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336