Пошук по сайту

Єпископи УГКЦ закликають священиків виголошувати під час Літургії окреме прохання за мир, воїнів та постраждалих

24-25 листопада в Брюховичах, що поблизу Львова, відбулася чергова сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Серед головних постанов, прийнятих на Синоді, важливим є затвердження владиками тексту окремого прохання за мир, воїнів і постраждалих під час єктенії на всякі прохання на кожній Божественній Літургії.

Текст виголосу на єктенії на всякі прохання під час Божественної Літургії:

Ще молимось, щоб Господь Бог зіслав Святого Свого Духа на ввесь український народ і дав йому ласку витривалості у вірі, надії й любові серед теперішніх важких випробувань; дарував йому мир та визволив від усяких ворогів, щоб він міг у справедливості і правді прославляти доброго і милосердного Бога, - Господи, вислухай і помилуй.

Ще молимось за Божу опіку над усіма воїнами, які виконують свій обов’язок захисту Вітчизни, - щоб Господь Бог зміцнював їхні відвагу й мужність та охороняв від ворогів видимих і невидимих, - Господи, вислухай і помилуй.

Ще молимось за тих, які постраждали внаслідок бойових дій: за поранених, переселенців; тих, які втратили рідних, помешкання, майно; за всіх тих, які перебувають у зоні конфлікту, - щоб Господь Бог захистив та оздоровив їх, зберіг від усякого лиха та обдарував своєю благодаттю, - Господи, вислухай і милостиво помилуй. 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336