Пошук по сайту

Про Шістдесят п'яту сесію Синоду Єпископів

Шістдесят п'ята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви відбулася в Реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії УГКЦ у Львові-Брюховичах 14-15 листопада 2014 року.

У синодальних засіданнях брали участь усі діючі єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. На цій сесії вперше були два новохіротонізовані єпископи: владика Йосафат (Мощич), Єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії, та владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Перед початком робочих синодальних засідань, до обіду першого дня, відбувся семінар з основ фінансово-економічної грамотності та пенсійного забезпечення.

Головною темою цієї Сесії Синоду Єпископів Верховного Архиєпископства було питання про діяльність Недержавного пенсійного фонду «Покрова». Отці Синоду розглянули принципи роботи, структуру та керівні органи фонду, а також проаналізували результати діяльності цього заснованого Церквою фонду та прийняли відповідні рішення для інтенсифікації розвитку цього важливого інструменту соціального захисту для духовенства та мирян УГКЦ.

Серед інших тем було обговорено питання про утворення Центру душпастирства кризових ситуацій, яке доповів отець Василь Білаш; про діяльність братства «Лицарі Колумба» в Україні, яке доповів пан Богдан Ковалів, та про діяльність спільноти «Лярш-Ковчег», яке доповіла пані Оксана Магура і пан Богдан Сеник, член цієї спільноти.

У контексті опрацювання синодальних документів Синод розглянув у повторному першому читанні Душпастирську інструкцію «Добрий пастир», яку доповів отець Володимир Ждан, у другому читанні Душпастирський порадник «Покликання мирян до участі в суспільно-політичному житті країни», який представили отці Іван Сохан та Олег Лука, а також затвердив Типовий статут парафії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, який представляв отець Віталій Токар.

Про діяльність комісій Верховного Архиєпископства відзвітував отець Петро Рак, керівник Відділу церковних комісій УГКЦ.

Окрім вищезазначених, було розглянуто питання про належне відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького. Зокрема, отці Синоду разом із мером Львова – паном Андрієм Садовим, узгодили спільну позицію щодо спорудження пам’ятника митрополитові Андреєві у Львові на площі Святого Юра, після її відновлення.

Шістдесят шосту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви вирішено провести в лютому 2015 року Божого.

Секретаріат Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336