Пошук по сайту

Постанови Шістдесят четвертої сесії Синоду Єпископів

Шістдесят четверта сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви проходила 13-14 червня 2014 року в Марійському духовному центрі в Зарваниці.

У Синоді взяли участь усі греко-католицькі єпископи, які діють на території України, а також єпископ-номінант Йосафат (Мощич), проголошений Єпископом-помічником Івано-Франківської архиєпархії.

Постанови
Шістдесят четвертої сесії Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

1. Просити Блаженнішого Святослава, щоб доручив Богословському відділові Патріаршої курії УГКЦ доопрацювати та осучаснити Концепцію екуменічної позиції УГКЦ із врахуванням побажань, висловлених членами Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

2. Затвердити з внесеними поправками та доповненнями Положення щодо статусу і служіння вислуженого єпископа на території Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ на трирічний випробувальний термін.

3. Затвердити з внесеною поправкою зміни до Положення про парафіяльну катехитичну школу.

4. Затвердити зміни до Положення про порядок призначення на катехитичне служіння і відкликання з нього.

5. Опрацювати лист від Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо продовження посту й молитви за Україну та висловити від імені Синоду співчуття родинам загиблих 14 червня цього року й впродовж останніх місяців та запевнення про молитви за покійних.

6. Шістдесят п’яту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви провести в листопаді 2014 року Божого.

Ці постанови набирають чинності 30 червня 2014 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства

Української Греко-Католицької Церкви

+ Святослав

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336