Пошук по сайту

Облечини сестер Згромадження св. Йосифа в матірному домі в Цеблові

У світлий понеділок 29 квітня 2019 року преосвященний владика Петро (Лоза), єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський звершив чин облечин двох кандидаток Згромадження сестер св. Йосифа ОПДМ та очолив Божественну Літургію у каплиці матірного дому сестер в с. Цеблів, Сокальського району. На таку рідкісну подію в таке маленьке, але дуже дороге для сестер-йосифіток село з‘їхалися черниці з різних домів, бо тут у 1898 почалася їх історія, тут гартувався їх дух, звідси розлетілися сестри по світі, немов ластівки. Частину цеблівського дому обладнано як музей засновника Згромадження, Слуги Божого о. Кирила Селецького, який помер саме тут, на руках своїх духовних доньок 28 квітня 1918 року.

СВІТЛИНИ

Владика Петро подякував батькам сестер-новичок за їх великодушну жертву для Бога.

Після святкової трапези й привітань новооблечених сестер Михаїли й Магдалини владика Петро помолився разом з сестрами Панахиду за усопших Згромадження св. Йосифа на Цеблівському цвинтарі – місці упокоєння більшості йосифіток. На завершення преосвященний владика відвідав з усіма каплицю-усипальниці в с. Жужеляни, де похований Слуга Божий о. Кирило.

Довідка. Цеблівська спільнота Згромадження св. Йосифа Eскладається з двох сестер. С. Ангелинанастоятелька дому, з 2007 відповідає за дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 10 дівчат, с. Мар‘яна є директором ЗОШ І ступеня. 

с. Єфросинія Сеник

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336