Пошук по сайту

Заклик Правлячого Архиєрея Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського до духовенства, вірних Сокальсько-Жовківської єпархії та всіх людей доброї волі з нагоди другого туру виборів Президента України

Слава Ісусу Христу!

Ми всі молимося за нашу державу і за народ, за владу і військо. А сьогодні ми, як в особливо рідкісні часи, переживаємо за кожного з нас, щоби зробити правильний вибір особи, яка буде захищати наші з Вами інтереси громадянського суспільства, організованого у вільну і незалежну нашу державу Україну.

Голосування – це не тільки громадянський обов’язок, це також і наш християнський обов’язок молитися за тих, кого обираємо. Сам факт голосування стає декларацією в совісті і перед Богом, в якій ми вміщаємо наші суспільні очікування. Говорю «суспільні», тому що спільне добро нам дає відкритися на любов ближнього і до ближнього, якого наш Господь Бог дає, щоб те, «…що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили» (Мт. 25.40) і щоб Бог нам у цій вірі допомагав розвивати наше життя.

У наш вибір ми маємо вміщати спільне добро. Це свобода, яка дає змогу відкрити себе перед Богом, який і створив людину вільною, щоб вона, співдіючи з Богом і за Його ласкою, розвивалася і ввійшла у життя. Свобода – це найбільше добро людини і ми обираємо свободу, яку делегуємо державі, щоб вона берегла її в усіх вимірах: свободи совісті, віри, мови, культури, науки, праці, територіальної цілісності, зовнішньої та внутрішньої безпеки, для збереження всіх наших конституційних прав і свобод.

Багато людей не прийшло на перший тур Президентських виборів, багато знехтувало, багато згіршилося, багато не знайшли кандидата під свої уподобання. Але зараз Бог підводить нас під вирішальний вибір – серед двох зробити вибір. Ми вибираємо свободу, ми вибираємо безпеку, ми вибираємо демократичний устрій незворотного розвитку нашої держави України – бо це є наш дім!

 

Господи, благослови!

 

Блаженніший Святослав, Отець і Глави нашої Церкви, який звертається до молоді у своєму посланні на Квітну неділю – закликає: Сьогодні ми в Україні виявлятимемо нашу національну і християнську зрілість через участь у виборах Президента України. Для когось із вас це, можливо, перші вибори в житті. Саме цей день може стати вирішальним для долі країни на десятиліття, а навіть і для її подальшого існування. Тому закликаю вас до зрілої відповідальності. Тільки зріла особа здатна передбачити наслідки свого вибору та брати на себе особисту відповідальність за них. Не даймо нікому висміяти України, глумитися над кров’ю і стражданням нашого народу, який ціною власного життя виборює справжню свободу!

 

Благословення Господнє на Вас.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336