Пошук по сайту

Всеукраїнська проща до Страдчу

26 червня Преосвященний Владика Михаїл Колтун, Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії, взяв участь у Всеукраїнській прощі до Страдчу, яку очолив Високопреосвященний владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

СВІТЛИНИ

Всеукраїнська проща була присвячена пам'яті страдецьких блаженних – священномученика о. Миколи Конрада і мученика дяка Володимира Прийми (їх 1941 року закатували енкавеесівці), Дню мирянина та 125-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

У своєму слові до прочан Високопреосвященний Митрополит Ігор подякував усім учасникам та організаторам прощі. Владика пригадав присутнім про жертовний подвиг страдецьких новомучеників о. д-ра Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми. Незважаючи на переслідування та небезпеку, вони до останку сповняли свій обов'язок служіння Богові та ближнім. Також владика Ігор зазначив, що Страдч є великим відпустовим центром всеукраїнського масштабу, де Пресвята Богородиця заступає Нерушимою Стіною та вимолює у Господа ласки для всіх, хто прибігає під її покров та заступництво.

Прес-служба єпархії

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336