Пошук по сайту

Синод Єпископів УГКЦ закликає вірних ділитися своїми дарами й талантами з ближніми

Ми, християни, не можемо лише самі користати з дарів, талантів, скарбів, які "позичив" нам Господь. Потрібно ділитися ними з іншими, допомагати тим, хто потребує цього.

Про це сказав владика Давид (Мотюк), Єпарх Едмонтонський УГКЦ, коментуючи головну тему Синоду "Управління Божими дарами".

10 вересня владика Давид виступив із головною доповіддю на цю тему під час третьої сесії Синоду Єпископів УГКЦ, який від 6 до 14 вересня проходить у Брюховичах (Львівщина).

Тема "Управління Божими дарами", на думку головного доповідача, є дуже актуальною, особливо зараз, коли секуляризація поширюється в усьому світі: у Канаді, Америці, Україні. «І ми часто забуваємо, що існує Бог. Забуваємо, що те все, що ми одержали в житті (дари, таланти, скарби), - позичив нам Господь. Ми, християни, не можемо лише самі користати з цих талантів. Потрібно ділитися ними з іншими, допомагати тим, хто цього потребує», - вважає він.

Владика Давид розповів, що Синод пропонує, аби робочі групи стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», заслухавши головну доповідь на Синоді, від імені його членів поширювали її основну думку. «Наші вірні в усьому світі мають зрозуміти, як користуватися Божими дарами, що з ними робити», - зауважив єпископ. Наприклад, каже він, хоча б одну годину на тиждень можна присвятити відвідуванню хворих чи похилих віком або поділилися шматком хліба з тим, хто не має що їсти… У зв'язку з цим він пригадав слова Матері Терези: як можна проповідувати Добру Новину голодним.

Єпископ переконує, що важливо ділитися власними дарами і талантами не лише у своїй спільноті, Церкві, а поза її межами.

Департамент інформації УГКЦ

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336