Пошук по сайту

"Веселі канікули з Богом" у Жовкві

Цьогорічний християнський табір "Веселі канікули з Богом" при прокатедральному соборі у м. Жовква відкрив парох храму св. свщмч. Йосафата, о. Михайло Ткачів, разом з о. Василем Кметем. 
Відкриття табору відбулося 24 червня у неділю, де отці і аніматори хотіли розказати та показати, що чекає дітей протягом тижня. Ця презентація табору була надзвичайно цікавою, адже діти мали змогу побансувати, вивчити гімн табору і пограти гру "шоу інтуіція", в якій їм довелося відгадати особливості аніматорів. Батьки в свою чергу знайшли відповіді на свої питання, бо спільно з презентацією табору відбувалися батьківські збори.
У понеділок зранку отці-духівники табору благословили всіх учасників на добре проведення часу з користю для себе і на славу Божу.
На табір зголосилося близько 170 дітей-учасників. 
Відповідальний за табір був студент Івано-Франківської Духовної семінарії свщмч. Йосафата, брат Василь Кінах, якому допомагали чотири брати-студенти та ще 30 аніматорів. 
Кожен день розпочинався з молитви, пізніше діти вирушали до школи, де вони танцювали банси, розв'язували складний лист, відповідали на питання щодо отриманих листів, брали участь у спортивних конкурсах. Кожен день проходив для дітей по-різному, із новою порцією ігор і конкурсів. 
На таборі також проводилось інтелектуальне шоу та перегляди мультфільмів у кінотеатрі.
Тематика табору є дещо прихованою, бо вона починає проявлятися лише в останні дні. Протягом тижня з дітьми листувався хлопчина Михайло, який не розумів, хто такий Бог та робив багато хибних припущеннь, з ним траплялися різні халепи.
Кожного дня діти давали вражаючі і мудрі поради, щоби допомогти Михайлові, цим самим навчаючи себе не допускати тих самих помилок. 
Підходячи до завершення табору, ставала більш зрозуміла тема табору: "Непрочитаний лист".
Кожного дня Бог листується з нами через Святе Письмо, він чекає відповіді, найперше у нашому житті. Там Він відкриває себе більш зрозумілим. Але чи ми читаємо цей "Лист" чи ігноруємо?
Внаслідок цього вони стають щирішими і добрішими, відкритішими один до одного, а насамперед розкривають своє серце перед Богом. До їхніх чистих сердець легше достукатися зі Словом Божим, тому ніколи не потрібно втрачати такої доброї нагоди, щоб дати своїм дітям новий і цікавий подих життя. Життя в Любові, взаємопорозумінні і підтримці одні одних.
Дітям такі табори запам'ятовуються назавжди, але найголовніше те, що вони приносять колосальну користь, коли відкривають їм шлях до правдивого та істинного Бога.
Програма досить насичена, і судячи з попереднього досвіду цієї тематики, було дуже весело, цікаво і корисно, як для душі так і для тіла.
 Брат Василь Кінах, голова табору та семінарист 4 курсу Івано-Франківської духовної семінарії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336