Пошук по сайту

Глава УГКЦ видав Декрет про проголошення Служби свята Матері Божої Неустанної Помочі

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав затвердив текст Служби свята Матері Божої Неустанної Помочі, який був укладений Патріаршою літургійною комісією та переданий Предстоятелю для ознайомлення та проголошення.

Декрет проголошення Служби свята Матері Божої Неустанної Помочі виданий у Києві, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового у середу, 20 червня.

“Ми, владою нам даною, нашим декретом вих. ВА 17/454 від 11 грудня 2017 року Божого, подали це до відома Божого люду, постановляючи також його святкування в першу неділю липня. Патріаршій літургійній комісії було доручено опрацювати богослужбові тексти цього свята”, — зазначено в документі. 

“Відповідно до приписів розділу “Літургійні тексти” Інструкції щодо подання літургійних текстів, їх перевидань і перекладів (пор. Благовісник Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ 2013 року, с. 114), владою нам даною затверджуємо і проголошуємо ad experimentum терміном на три роки Службу свята Матері Божої Неустанної Помочі”, — ідеться в Декреті, який набирає чинності 21 червня 2018 року.

Варто зазначити, що в офіційному проголошенні свята та урочистостях з цієї нагоди візьмуть участь митрополити та єпископи УГКЦ, представники братств Матері Божої Неустанної Помочі України та численні вірні.

Варто додати, що в неділю, 1 липня, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідає Тернопіль з нагоди пастирського візиту та урочисто проголосить празник Матері Божої Неустанної Помочі, який віряни щороку святкуватимуть у першу неділю липня. Предстоятель УГКЦ очолить Архиєрейську Святу Літургію у храмі Матері Божої Неустанної Помочі (бульвар Данила Галицького, 1Б). Початок Літургії об 11:00.

Департамент інформації УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336