Пошук по сайту

Освячення каплиці та Кивоту в Дублянах

26 листопада 2017 р. Б. Владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, здійснив у новоствореній парафії Різдва св. Івана Хрестителя, м. Дубляни, Чин освячення каплиці та нового Кивоту. Свята Літургіяочолювана Преосвященним Владикою у в співслужінні з присутнім духовенством, була прикрашена чудовим співом студентів Львівської Духовної семінарії Святого Духа. 

СВІТЛИНИ

«Господь, пропускаючи Євангелію – Благу Новину через наші очі і серце, хоче, щоб вона мала місце в нашому житті, щоб вона діяла через нашу вірунашу любов, і нашу надію до Нього. І коли ми будуємо новий храм, то ця Добра Новина проходить через нас. Тоді, ми не просто так виконуємо працю, але ми стаємо у цій справі Божими руками. Своєю працею та молитвою ми робимо справу Божу яку він нам доручив – збудувати новий храм.

Я радий, що можу бачити нову парафію! І сьогодні, на ваші прагнення, вашу працю і жертовність, ми призиваємо Боже благословення, заносячи до Бога свої усередні молитви для освячення цієї каплиці та Кивота.

Ми молимося за вас, щоби ви були успішними у церковному і особистому житті. Хай благодать Божа гуртує усіх нас, ріднить між собою, щоби ми були Божими дітьми, церковною родиною. Хай в цьому Божому благословенні плекається і зростає ваша християнська доля …». (Зі слова Владики Михаїла)

Після відправленої Святої Літургії адміністратор храму о. Роман Назаркевич склав подяку Архиєрею за спільну молитву та пастирське благословення. Слова подяки, за підтримку і допомогу, лунали також на адресу: о. декана Ігоря Боднара, о. Володимира Високінського, присутніх священиків, голові міста Юрію Поповичу, жертводавцям та усім, хто словом або працею послужив для зведення каплиці. Особливу подяку було виголошено парафіянам храму Успення Пресвятої Богородиці м. Дубляни, за переданий семисвічник і частину старого іконостасу, та громаді с. Ременів за передану каплицю.

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336