Пошук по сайту

Єпископ Михаїл Колтун взяв участь у відзначенні 99-тої річниці створення ЗУНР

1 листопада, у 99-ту річницю проголошення Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), мешканці міста Жовкви процесійно прийшли до могил українських січових стрільців на міське кладовище, щоби помолитися і віддати шану борцям за волю України.

Поминальну Панахиду  за всіма хто віддав своє життя за кращу долю і волю українського народу, відслужив єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун  спільно із священнослужителями  парафій: Св. свщмч. Йосафата, УГКЦ, Пресвятого Серця Христового оо. Василіян, УГКЦ та праведного Лазаря, УАПЦ.

У виголошеній промові Владика наголосив: «Ми повинні докладати зусиль, свідчити і заявляти свою віру та любов до того місця в якому живемо, сумлінно ставитися до своїх християнських і громадянських обов’язків… І нам випало пройти через випробування, наскільки ми любимо свою землю, наскільки ми любимо один одного, щоби заявитися сьогодні в пам’яті за тих і нести свідчення за тих, що загинули, нести живу віру, живу любов в нинішні і послідуючі дні». 

На історичних моментах створення ЗУНР, зупинився вчитель історії Новокам’янської середньої школи Володимир Тимців, підкресливши, що незважаючи на причини поразки Західноукраїнської Народної Республіки, її історичне значення для сьогоднішньої незалежної держави велике.

Урочистості завершилися гімном УСС «Ой у лузі червона калина», у виконанні  викладачів Жовківської ДШМ.

Інформацію подав семінарист VI курсу,

Івано-Франківської Духовної Семінарії Павло Іванець 

                                                                         

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336