Пошук по сайту

"Алея миру" біля храму св. Юрія у Буську

У Буську біля церкви Святого Юра громада та влада спільно з душпастирами висадили "Алею миру"

9 листопада, бущани відгукнулись на заклик душпастирів  УГКЦ долучитися до акції “Посади дерево миру”.

Вранці більше двох десятків небайдужих жителів нашого району, серед яких: голова Буської РДА Петро Мороз, голова Буської районної ради Богдан Глова, заступник голови райради Роман Фурда, воїни АТО, ветерани війни та праці, представники громадських організацій, пластуни, районні журналісти, спільно посадили  “Алею миру”.

СВІТЛИНИ

Розпочалась духовно-екологічна акція із молебню у храмі Святого Юрія, який спільно відслужили настоятель храму о.Андрій Баглай та екореферент  з питань екології Буського деканату о.Євген Мигаль. Отець Євген розповів про Всеукраїнську акцію “Посади дерево миру” та закликав долучити до неї якомога більше людей. Душпастир зосередив увагу на символічності події та важливості «переходу від символу, який творимо, до дії, від дерев миру – до нового життя, яке би уприсутнювало Божий мир і любов як між людьми, так  і у ставленні до навколишнього природного середовища.

Після спільної молитви за мир в Україні усі активно взялись до роботи. На території біля церкви, де колись розташовувався старий яблуневий сад, посадили молоді саджанці фруктових дерев. Працювали із  завзяттям та добрим настроєм.

Нагадаємо, що Всеукраїнська екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 2016 року за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана Міністерством екології та природніх ресурсів України. Акція вже має свою історію, яка вимірюється не лише часом, а й гектарами і сотнями тисяч дерев, висаджених по всій Україні . Лише свідоме прагнення кожного українця берегти рідну природу і країну змінить екологічну свідомість нації.

 buskeradio

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336