Пошук по сайту

Відзначення 110 річниці від дня народження Митрополита Володимира Стернюка та дияконські свячення

8 листопада 2017 р. Б. в м. Броди, у день пам’яті влкмч. Димитрія Солунського, за ініціативою о. Ярослава Царика, голови мирянського руху Сокальсько-Жовківської єпархії, відбулося відзначення 110-ої річниці з дня народження Митрополита Володимира Стернюка. Знагоди цього свята у храмі Воздвиження Чесного Хреста було відслужено Архиєрейську Літургію, яку очолив Владика Михаїл Колтун. Під час Святої Літургії було  звершено чин рукоположення у дияконський сан Андрія Вихора (випускника Львівської Духовної Семінарії Святого Духа) та Романа Гром’яка (випускника Івано-Франківської Духовної Семінарії).

 СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Владика Михаїл поділився спогадами про Митрополита Володимира Стернюка, а оповідаючи про життя св. влкмч. Димитрія, наголосив на важливості Божого благословення в нашому житті, приводячи в приклад живу віру святого мученика та його цілковиту вірність Богові. «Святий великомученик Димитрій визнавав Спасителя нашого Ісуса Христа, Бога, який прийшов у світ, щоб дати нам нове життя. Він Його пізнав, бо хотів жити повноцінним життям. Визнання Христа дає нам змогу відчувати себе вільними, щасливими, збагаченими, а найважливіше, дає силу перемагати терпіння, щоб вони нас не зламали», наголосив Владика.

По завершені Святої Літургії, нововисвячені диякони, висловили Преосвященному Владиці подячне слово, а о. Себастіян Дмитрух представив книжку про життя і діяльність Митрополита Володимира Стернюка – «Життя, як подвиг для Христа».

О 16:30, стараннями настоятеля парафії о. Ярослава Царика, у Народному домі, було проведено конференцію присвячену 110 річниці від дня народження Митрополита Володимира Стернюка. Доповідачами були: о. Себастіян Дмитрух, (який отримав священичі свячення з рук Митрополита Стернюка), та о. Тарас Бублик, представник Інституту Історії Церкви УКУ, який займався дослідженнямжиття і діяльності Митрополита Володимира. Своїми теплими спогадами про Митрополита Володимира поділився також і о. Ярослав Царик.

Усі учасники свята мали нагоду оглянути виставлені особисті речі Митрополита Володимира (Стернюка), а також фото-виставку присвячену 25-літтю виходу УГКЦ з підпілля.

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336