Пошук по сайту

Бути християнами поза храмом, – заклик до Жовківського і Дублянського соборчиків

5 квітня відбулися передсоборові зустрічі в Жовківському та Дублянському деканатах. Поблагословив учасників і сказав духовну науку Преосвященний владика Михаїл Колтун.

У Жовкві єпархіальний єпископ застановлявся разом з вірними та духовенством над розумінням «живої парафії» і над «християнською програмою життя». Владика порівняв життя мирянина у своїй парафії до нерозривного зв’язку чоловіка і жінки в подружжі, щоб кожен був так інтегрований у Церкві, щоб відчував цю єдність між парафіянами. «Єдність – це найцінніший дар. Ввійти в порозуміння, чути один одного, сприймати, жити спільнотою у християнському вимірі» і цю силу єдності ми досвідчили у теперішніх змінах в державі. Тому єпископ закликав «любити свою парафію там, де ми живемо», «розвивати нашу участь у житті парафії», бо «життя є тільки тоді успішним, коли ми даємо йому християнський дух». Окрім цього треба «вести християнське життя поза храмом, щоб ми набираючись Духа Божого в молитві могли себе жертвувати в житті в християнській якості». На завершення архипастир побажав усім учасникам «щоби тема «живої парафії» відкрилася для вас і щоб ви передали свої пропозиції на великий Собор».

Звертаючись до мирян Дублянського деканату архиєрей подякував їм, що «відізвалися бути голосом Церкви, щоб бути живими у Церкві» бо не тільки священик має голосити Добру Новину, але кожен християнин зобов’язаний передавати Боже слово і діло». «Наше завдання відкрити для себе Церкву, парафію, Христа, який готовий нам своєю ласкою співдіяти в житті, щоб ми кінцевого могли відкрити себе самого, ближнього і Церкву». «В парафії нам заявляється Христос, жива дія Його ласки, жива Його присутність. Тому ми якщо діємо як християни, щоб знали, що з нами Господь». «Можна спостерігати присутність Бога в об’єднанні нашого народу на Майдані. Християнські якості доброти, свободи, правди і живої любові між нами зламали той режим». «Божа ласка діє через кожного з нас і треба бути відкритим, щоб досвідчити Її, щоби змінився світ і щоб ми могли благодарити Бога за дар життя, за ближнього і за Україну», - наголосив єпархіальний єпископ.

Опісля біля Народного дому в с. Малехів, де відбувався соборчик, єпископ разом зі священиками та мирянами посадили дубову алею, яка буде прикрашати Боже творіння в даній місцевості.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336