Пошук по сайту

Голова єпархійної комісії з питань екології взяв участь у круглому столі з стратегії екологічної безпеки України

 

19 травня 2019 року представник Бюро УГКЦ з питань екології о. Тарас Дзьоба прийняв участь у IV круглому столі: «Стратегія екологічної безпеки України: соціально-економічний та правовий вимір». 
Захід проходив у приміщенні інституту права та психології при національному університеті «Львівська Політехніка».
Щирі молитовні вітання учасникам круглого столу від владики Михаїла (Колтуна) передав о.Тарас запевнивши, що: «Сьогодні разом із військом наш єпископ перебуває у Люрді де проходить 61-е Міжнародне військове паломництво. Владика Михаїл молитовно єднається з нами та вітає ті зусилля які сьогодні тут закладаємо з метою формування стратегії екологічної безпеки України».
Після вступної молитви-благословення у своєму слові священик зазначив, що першим правовим виміром екологічної безпеки є Божі заповіді, які регламентують наше ставлення до Бога як Творця світу, ближнього та довкілля. І коли людина порушує ці Божі правила, то очевидно пожинає наслідки, які не обмежуються якимось духовно-моральним внутрішнім станом, а сягають соціального та економічного характеру. Більше того, ці наслідки не мають кордонів, вони носять глобальний характер.
Загалом тези доповідей стосувалися теоретичних проблем еколого-правової науки, правових основ сучасної політки України у сфері екологічної безпеки, правового становища органів управління у сфері екології, проблем та перспектив формування стратегії екологічної безпеки України, проблем подолання негативного впливу господарської діяльності на навколишнє природне середовище, юридичної відповідальності за екологічні правопорушення.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336