Пошук по сайту

Місто Броди велопробігом відкрило «Дні Дій» в Україні #Daysofaction2018

15 травня весь світ відзначає міжнародний День захисту клімату. Напередодні цієї дати, а саме 12 травня, в рамках «Днів Дій» у Бродах з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології та у співпраці з Бродівським краєзнавчим музеєм відбувся велопробіг історичними та сакральними стежками міста, який очолив декан Бродівський о.Юрій Біль.

Розпочався захід переглядом першої частини кінофільму «Дім - побачення з планетою», який розповідає про наслідки людської діяльності для спільного Нашого дому - Землі.

У своєму слові референт Бюро УГКЦ з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії о.Тарас Дзьоба наголосив, що кожна людина має плекати відповідальне ставлення до світу і його ресурсів, берегти їх, дбаючи про наступні покоління.  

«Сьогодні ми маємо дуже багато знаків часу, які підкреслюють важливість переміни системи життєвих пріоритетів та цінностей заради порятунку планети. Ми повинні жити дружньо до довкілля у своїх щоденних кроках», - наголосив о.Тарас.

Учасники велопробігу їздили містом, відвідуючи історичні та сакральні місця. Від храму Воздвиження Чесного Хреста учасники вирушили до церкви Св. Юра, де їх гостинно зустрів настоятель митр. прот. Роман Біль та розповів про святиню.

Опісля велопаломники вирушили до місця будови храму на честь митрополита Андрея Шептицього, де декан і парох о. Юрій Біль висловив сподівання, що з Божою допомогою на цьому місці буде величний храм.

Відвідали учасники храм Різдва Пресвятої Богородиці, помолилися в храмі Пресвятої Трійці, а також заслухали історію про храм Собору Пресвятої Богородиці і Св. Теклі від диякона Андрія Вихора.

Підкріпившись перекускою, велопаломники пустилися в дорогу до каплиці Пресвятої Богородиці Владичиці України, де їмость-катехит Наталя Вихор розповіла про храм і парафіяльне життя .

Про кожне з відвіданих місць розповідав директор Бродівського краєзнавчого музею п. Василь Стрільчук, який, оперуючи цікавими історичними фактами, заворожував слухачів і щоразу отримував винагороду - бурхливі оплески публіки.

Кульмінацією поїздки стала зустріч чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької, яку учасники зустріли на в’їзді у місто і провели велоколоною до храму Воздвиження Чесного Хреста.

"Молодь сьогодні довела містянам, що велосипед - чудовий спосіб для пересування і дружній для довкілля", - зазначає організатор акції у Бродах о.Тарас.

Варто зауважити, що це вже другий велопробіг цього року організований Бюро УГКЦ з питань екології на теренах Бродівщини.

ФОТОРЕПОРТАЖ ВЕЛОПРОБІГУ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології.

kyrios.org.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336