Пошук по сайту

«Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні»

«Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні» впровадження проекту в парафіях Сокальсько-Жовківської єпархії.

Коли творю добро - то Бог є в мені.

Св. Августин

Українська Греко-Католицька Церква впродовж своєї тисячолітньої історії постійно давала приклад жертовного служіння рідному народові, особливо в буремні часи утисків, бездержавності й поневолення різними супротивними потугами, як рівно ж і в період внутрішньо-державних та суспільних криз.

Особливого розвитку соціальне служіння Церкви набуло за митрополита Андрея Шептицького. Священики очолювали кооперативний рух у селах і містах, сестри-монахині засновували дитячі садки – захоронки. Сам митрополит докладав величезних зусиль до відродження української науки й мистецтва, а своїм пророчим словом утверджував серед вірних здоровий спосіб життя, захищав інститут сім’ї, дбав про виховання молоді в дусі євангельського патріотизму і любові до ближнього.

СВІТЛИНИ

26 січня у церкві Вознесіння Господнього, у м. Рава-Руська, відбулась перша зустріч в рамках проекту «Підвищення рівня соціальної відповідальності
та участі громади на місцевому рівні».  Синкел Сокальсько-Жовківської єпархії та відповідальний за соціальне служіння о. Степан Макар презентував у парафії посібник «Любов’ю служіть один одному», який послужить методологічною основою в організації розвитку соціального служіння в парафіяльній спільноті. Про богословські та практичні аспекти соціального служіння розповів о. Михайло Захарко.

Мета реалізації проекту, щоб вірні брали активну участь у різних доброчинних і волонтерських заходах. Будь-яка добра ініціатива ставала конкретною відповіддю на крик брата чи сестри в біді незалежно від національності чи віровизнання.

Щиросердечно дякуємо парафіянам храму та настоятелю о. декану Роману Улицькому за теплу і дружню зустріч.

БФ «Карітас Жовква УГКЦ»

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336