Пошук по сайту

Екологічно чистий handmade організував священик-еколог для школярів

Сьогодні світ все далі відходить від праці своїми руками і навчає купувати готове з фабрик чи заводів. Проте є речі, які потребують ручної роботи і приносять велике задоволення тим, хто її робить. Саме таке щастя мали нагоду відчути діти Підгорецького НВК, які спробували своїми руками зробити воскові свічки.

Так з ініціативи голови комісії з питань екології в Сокальско-Жовківській єпархії о. Тараса Дзьоби спільно із директором Підгорецького НВК Тетяною Ярославівною Тишко та педагогами дітям було організовано майстер-клас по виготовленню воскових свічок.

СВІТЛИНИ

Сьогодні в багатьох храмах можемо побачити парафінові свічі, які при згоранні виділяють неприємний запах, а також такі речовини як толуол і бензол, які є шкідливими. Натомість свічки із натурального воску мають натуральний приємний аромат.

Яка ж радість для дітлахів було зробити все самотужки – від початку до готової свічки. Наприкінці священик обміняв виготовлені дітьми свічки на солодощі, подякувавши всім за плідну працю.

P.S. Дорогі читачі, навіть у храмі, жертвуючи свічку ми можемо проявити свою екологічну свідомість і обирати те, що більш дружнє до довкілля J. До речі, кому цікаво, навіщо у храмі запалюють свічі – читайте тут.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336