Пошук по сайту

Проща освітян Сокальсько-Жовківської єпархії до Зарваниці

30-го вересня освітяни Сокальсько-Жовківської єпархії взяли участь у всеукраїнській прощі в Марійському духовному центрі «Зарваниця», присвяченій  150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, 125-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та молитві за мир і цілісність України. Супроводжував прочан, які представляли педагогічні колективи  Дублян, Грибович, Дорошева, Малехова, Червонограда і  Радехівщини  о. Роман Назаркевич, адміністратор храму Різдва Івана Христителя м.Дубляни та о. Михайло Микита, голова єпархіальної комісії у справах освіти і виховання.

СВІТЛИНИ

Багатотисячна християнська спільнота освітян взяла участь у Архієрейській Божественній Літургії, яку, у співслужінні багатьох священиків, відслужив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Владика Теодор (Мартинюк). Потім було відправлено чин освячення води та панахиду за полеглих в боях захисників України. О 14 годині наша спільнота прочан відбула Хресну Дорогу. Усе це неймовірно вразило педагогів. На спільній молитві панувала благодать, у кожного в очах бриніла сльоза радості від побаченого і почутого.

Вчителі спільно поклонилися чудотворній іконі, відвідали святині Зарваниці, склали в молитвах щирі слова подяки Господеві за численні ласки, які ми отримуємо: за колектив, за своїх учнів, за свої сім`ї та родини.

Педагоги з м. Червонограда і с. Новий Витків відвідали також музей Слуги Божого Патріарха Йосифа Сліпого у с. Заздрість, де він народився.

За все Богові слава!

Інформацію подала Анастасія Путько

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336