Пошук по сайту

Архиєрей дав настанови референтам комісії у справах родини

14 березня, після спільної молитви Шостого часу, єпископ Михаїл Колтун сказав повчальне слово до отців-референтів єпархіальної комісії у справах родини, які зібралися на робоче засідання в Єпархіальному управлінні в м. Жовква.

СВІТЛИНИ

Архиєрей зазначив: «Дорогі отці, відповідальні за приготування до подружжя! Маємо важливе завдання допомогти молодим людям прийняте одне із найважливіших рішень у житті – одружитись. Так влаштоване наше життя, батьки радіють дітям, що народжуються, радіють тим, що вони стали батьками життя, радіють тим, що вони хочуть і готові відкрити життя малій дитині. Відкрити світ і багатство дарів Божих, які нас оточують і які ми до тепер самі відкриваємо в світі. Переповнює нас велика радість з того, що ми хочемо комусь відкрити життя. Ці всі пережиття дані нам від Бога в природній спосіб, бо всі радіють дітям, що народжуються і всі ми їм бажаємо доброї долі.

Наступна важлива подія в житті, коли діти доростають до часу пробудження в них природної любові. Відчувають себе готовими народжувати життя і тут завдання Церкви, щоби цих закоханих, які визнають одне одного своїми, приготувати, щоб часом вони захоплені своїм природнім коханням, не втратили Бога, який є Творцем цілого життя. Говорячи про життя хочу наголосити на житті євангельському. Євангелія дає нам можливість сприймати цей світ і один одного, народжуючи цю Добру новину в собі, між нами і нею жити. Для того прийшов Ісус Христос, щоб дати нам Євангеліє, зацікавити нас, щоб ми пробували пережити і вміли ділитися з тими, котрі ще не пізнали або бачать цей світ викривленим.

Маємо відкрити як собі так іншим природу подружнього життя, взаємин чоловіка і жінки. Як ми вміємо радіти життям народженим, так само, щоб ми вміли розкрити нареченим їхню зацікавленість в дусі євангельському. Отець Роман, голова комісії, приготував сьогодні нам коментарі Пісні Пісень, бажаю вам, щоб та Пісня була сповненням цілого нашого життя, щоб ми хвалили Господа за дар життя, за наше покликання за те, що можемо допомагати один одному і так відкривати природу Церкви.

Молімося до Пресвятої Богородиці, щоб Вона, котра пережила трагедії свого сімейного життя, випробування, терпіння, були для нас прикладом як треба зберегти найважніше – єдність з Богом. Щоб терпіння, які маємо у житті не стали для нас розчаруванням, але заохотою відкривати нові сторінки Євангельського життя».

Під час засідання обговорено стан передшлюбної катехизації та вирішено збільшити кількість лекцій. Священики, які були відповідальними у деканатах за діяльність комісії, відтепер будуть називатися референтами і матимуть призначення з Єпархіального управління.

Отець Роман Стецко, голова комісії у справах родини, заохотив референтів залучати чоловіків до життя Церкви в парафіях та ознайомив їх з можливими формами співпраці (братство св. Йосифа, Лицарі Колумба).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336