Пошук по сайту

У Бродах для дітей зі Сходу колядував вертеп Карітасу

8 січня діти-вихованці студії «Сто талантів» БФ «Карітас»-Броди презентували різдвяний вертеп для дітей, що приїхали у Броди з Широкіно та Станиці Луганської.

СВІТЛИНИ

Підопічні БФ «Карітас»-Броди доклали максимум зусиль, щоб розділити з ровесниками зі Сходу смак куті й святковий настрій Різдва, радісну вістку колядок, передати їм від наших краян теплі побажання та віншування.

В основі святкової розповіді традиційна біблійна історія народження Ісуса Христа, яку діти показали і розповіли в оповідках та піснях.

«Я постійно відвідую дитячий центр. Тут нам розказують легенди, ми граємо ігри, дуже гарно спілкуємось. Нам запропонували підготувати різдвяний вертеп – ми погодились. Вдалось підготувати чудову виставу. Із задоволенням показали вертеп не лише своїм батькам, а й дітям, які приїхали до нас у гості із Сходу України», - переповіла 15-річна учасниця вертепу, Мар’яна.

Соціальний педагог БФ «Карітас»-Броди Люба Мірецька відмітила, що участь у таких заходах – один із способів адаптації дітей, які опинились у важких життєвих обставинах. Позитивний ефект таких заходів відзначають і батьки.

Щирість та відкритість дітей, які творили Різдвяний вертеп, додавали віри у перемогу добра та закликали не бути байдужими, адже лише через любов до ближнього, через добрі справи пізнається істина.

Бродівчани подарували дітям зі Сходу чар справжнього українського вертепу з традиційними колядками - головним символом Різдва.

Повідомила Галина Труфанова

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336