Пошук по сайту

У Красному та Жовкві відбулися екологічні місії для порятунку створіння

3 та 4 листопада у Красному та Жовкві відбулися екологічні місії для порятунку створіння, під час яких о. Тарас Дзьоба, голова комісії у справах екології, відвідав школи, парафії, а також мав зустріч із місцевою владою.

Загалом місіонер мав завдання – змінити сучасну парадигму споживацького способу життя на дружній для довкілля світогляд. У школі з учнями о. Тарас обговорив актуальні екологічні проблеми, їх антропологічні причини та механізми вирішення. У Красному разом із о. Тарасом трудився і екологічний референт Буського деканату о. Євген Мигаль. Зрештою найбільше учасників до слухання Божої науки про світ було саме в школах, де дирекція за сприяннями отців-парохів радо йшла на зустріч та зібрала учнів-слухачів у актових залах.

Зустріч із владою дала можливість обговорити спільні проблеми, які стоять однаково гостро, як перед владою так і перед Церквою: стихійні сміттєзвалища, підпали сухостою, засмічення кладовищ. Загалом, дійшли висновку, що у корені вирішення цих проблем стоїть екологічна просвіта та акти дияконії – дієві приклади охорони довкілля. Лише словом просвіти та прикладом можна змінити світ на краще.

Незважаючи на те, що до храму у смт Красне прийшло тільки четверо людей, церковний еколог все ж провів для них роздуми про нашу відповідальність за світ перед Богом. У Жовкві ж вірні майже повною церквою слухали біблійну презентацію і порівнювали світ, який створив Бога з тим, що ми маємо сьогодні. Говорили і про поняття екологічного гріха і його вплив на людину та все створіння.

Повідомив о. Тарас Дзьобa

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336