Пошук по сайту

У Заводському проведено еко-місію

31 жовтня в с. Заводське відбулася екологічна місія, у якій взяли участь учні, вчителі, миряни, влада села і священики Олеського деканату.

Даний захід розпочався з молитви у місцевій школі. Опісля директор школи Марія Антонівна Малиновська сказала вступне слово і запросила до виступу пароха і екореферента Олеського деканату о. Юрія Годіся, а згодом перед учнями виступив о. Тарас Дзьоба, референт Бюро УГКЦ з питань екології на теренах Сокальсько-Жовківської єпархії.

Загалом дітям було запропоновано переглянути презентацію про роль Церкви у формуванні екологічної свідомості, учні почули і про те, яким великим злом є екологічний гріх, а також відбулася жива дискусія між дітьми і священиками про виклики і завдання, перед якими ми стоїмо.

Активні учасники отримали заохочувальні призи, які їм вручив о. Тарас, а шкільна бібліотека поповнилась новими екологічними виданнями.

Продовження екомісії відбулося у храмі Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ, після спільної молитви отець Тарас висвітлив тему: «Екологічна місія для порятунку всього створіння».

Від імені Бюро для храму еколог зробив подарунки – світлодіодні лампочки та християнсько-екологічну літературу для парафіяльної бібліотеки. Священик нагадав, що храм має бути взірцем у всьому: чистоті, облагородженні і ставленні до природи.

Опісля відбулася зустріч з сільським головою п. Олегом Ковалем, де обговорили потенційну співпрацю церковних екологічних структур із місцевою владою.

Цього дня також було передано літературу в сільську бібліотеку. На завершення парох і референт з питань екології Олеського деканату о. Юрій Годісь від імені громади подякував о. Тарасу за місійний день і висловив сподівання, що засіяне зерно Божої науки про світ, в якому ми живемо, проросте у щоденному житті ввіреної йому пастви.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336