Пошук по сайту

Проща екологів до чудотворної ікони Галицької Богоматері

5 червня 2016 року Божого, у Всесвітній день навколишнього середовища відбулась проща екологів та захисників Божого створіння до Галицької чудотворної ікони Божої Матері в с. Крилос, Галицького району, Івано-Франківської області.

Урочиста частина прощі розпочалась зустріччю преосвященного владики Михаїла Колтуна ЧНІ, ординарія Сокальсько-Жовківської єпархії, який є також головою комітету з питань екології при синоді єпископів УГКЦ. Преосвященний владика Михаїл очолив архиєрейську Божественну Літургію, на якій чисельно зібрались духовенство та вірні. Під час Літургії єпископ виголосив проповідь, в якій чітко, лаконічно і дуже доступно пояснив, що сотворений Богом світ був задуманий, як місце гармонійного Царства Любові між усім створінням. Гріх руйнує і отруює цю гармонію з Богом, з ближнім і цілим Божим створінням, а любов і шанобливе ставлення до природи цю гармонію відновлюють, тому дбати про природне довкілля – це вправлятись в любові до Бога і до ближнього, виконуючи цю найбільшу заповідь Господню.

До прощі долучились також і молоді люди з Івано-Франківська та околиць, які долали цей шлях найбільш екологічним видом транспорту – велосипедом у супроводі місцевої поліції та медичних працівників, яким організатори та учасники складають окрему подяку. У прощі також взяли участь державні природоохоронці та екологи, референти Бюро УГКЦ з питань екології та вірні, яким небайдужа доля спільного для всіх Дому-Землі.

Після Служби Божої д-р Володимир Шеремета, очільник церковної екологічної інституції, подякував усім за участь та розповів про те, що в цей день під час прощі присутні мощі святого Івана Павла ІІ, якого по праву називають «зеленим Папою» і, який невтомно навчав про те, що відповідальність за Боже створіння – це невід’ємна складова християнської віри, а гріхи проти природи назвав екологічними гріхами, які кличуть про помсту до неба.

Усі присутні мали можливість приклонитись до мощей святого Папи та до чудотворної ікони Матері Божої.

Наступним та завершальним пунктом прощі екологів і захисників Божого створіння була презентація на тему «Діла милосердя – активізація прийнятого Божого милосердя або віра у дії», яку провів о. Володимир Містерман, заступник керівника Екобюро.

Учасники та організатори прощі визнали, що повертаючись до своїх домівок відчувають певне піднесення і бажання бути співбуднівничими Божого Царства посеред нас. І це зовсім не дивно, адже засіяне Боже Слово, яке було зрошене молитвою і Євхаристією починає проростати, викликаючи бажання чинити добрі діла на користь ближнього, з пошаною до Божого створіння і все це на славу Божу.

СВІТЛИНИ

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336