Пошук по сайту

У Бродівському деканаті молитовно пом'янули жертв Чорнобильської трагедії

Молитовними поминаннями у Бродах, Підгірцях, Сухоті та Берлині Бродівського деканату вшанували 30-ту річницю Чорнобильської трагедії.

В Бродах згадали подвиг та жертву тих 44-х місцевих ліквідаторів, які відійшли до вічності, а також всіх, хто загинув внаслідок цієї аварії. У заході-поминанні взяли участь ліквідатори аварії на ЧАЕС та представники влади міста та району.

Референт Екобюро УГКЦ о.Тарас Дзьоба в повчальному слові зазначив: «Навіть сьогодні не можна говорити про мирний атом, про це нам пригадує і 30-та річниця Чорнобиля і нещодавні події в Японії. Ціна струму це не цифри в рахунках, але наслідки, які ми пожинаємо від виробництва електроенергії, тому справжній патріот і правдивий християнин повинен бути ощадливим у використанні електроенергії».

Цього ж дня у Берлинській школі відбувся урок-реквієм Чорнобильської трагедії, де старшокласникам представили «валізку енергоефективності», як засіб зменшення споживання природних ресурсів та енергії. Завдяки екореференту учні роздумували про чесноту поміркованості в екологічному ключі та вчилися любити рідну землю.

Також в рамках пам’ятного поминання цього дня від імені Бюро УГКЦ з питань екології було передано парафії св. Великомучениці Параскеви П’ятниці декоративні саджанці, які священик з вірними висадили довкола храму.

Повідомляє Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336