Пошук по сайту

Архиєрей відвідав сестер св. Йосифа у Цеблові

Єпископ Михаїл Колтун радо відгукнувся на запрошення головної настоятельки Згромадження св. Йосифа сестри Єлисавети Бігун, яка проводила канонічну візитацію монастиря у Цеблові, щоб обговорити служіння сестер у Сокальсько-Жовківській єпархії.

5 березня архиєрей у співслужінні голови комісії у справах монашества о. Ярослава Малиша звершив Божественну Літургію у монастирській каплиці. У проповіді владика зазначив: «Ми зібралися тут, щоб відзначити цей день в молитві, в пам’яті один про одного. Ми молимося за Церкву, в якій ми є всі і коли ми до тої Церкви належимо, то так чи інакше нас усіх єднає молитва. Тим, що ми зібралися, ми відповіли покликанню свого серця, щоб у нашій зустрічі могти обмінятися нашою вірою, нашими християнськими стараннями, щоб могти виразити цінність християнського, монашого, священичого та мирянського життя, бо воно в Христі має своє місце. Наша зустріч виражає нам присутність Христа, який нас сприймає і зближується з нами так, що завжди є посеред нас. Цей аспект нас повинен завжди контролювати і формувати нашу віру».

Сестра-настоятелька Єлисавета подякувала Господу Богу за те, що ця зустріч проходить в їхньому матерньому домі, де свого часу Слуга Божий о. Кирило Селецький заснував Згромадження сестер св. Йосифа, де подвизалися їхні попередниці в минулому і де зараз сестри ревно виконують своє служіння. Звертаючись до владики, головна настоятелька побажала йому небесного заступництва їхніх святих сестер – преподобномучениць Олімпії і Лаврентії.

Архиєрей поспілкувався з сестрами про стан їхнього служіння в єпархії та поблагословив юних мешканців Дитячого будинку сімейного типу, який провадять сестри в Цеблові.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336