Пошук по сайту

В Підгірцях діти прикрашали стрітенські свічки в екостилі

Напередодні свята Стрітення Господнього о. Тарас Дзьоба, референт Бюро УГКЦ з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії, разом із працівниками відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Північне Поділля» провели з школярами с. Підгірці Бродівського району духовно-мистецький захід «Свято Стрітення».

Цей захід було проведено у храмі Миколая Чернецького і 25 Новомучеників, що у селі Підгірці, Бродівського району, Львівської області.

На початку о. Тарас розповів дітям про значення свята Стрітення. Зокрема, священик наголосив, що це торжество зустрічі людини з Богом і символ зустрічі Старого і Нового Заповітів. «Природа бере особливу участь в традиціях та обрядах Церкви, особливо у свято Стрітення», – наголосив священик.

У свою чергу екоосвітяни НПП «Північне Поділля» розповіли учням, що у народі свято Стрітення здавна символізує зустріч зими з весною.

Потім учасники екомистецького заходу натхненно працювали над оздобленням Стрітенських свічок в екостилі. Як прикраси, школярі використовували природні матеріали, а саме: гілочки ялинки, туї, ялівцю, самшиту, декоративні стрічки, нитки тощо. Захід дітям дуже сподобався, адже вони не лише поглибили власні знання про свято Стрітення, але й самостійно прикрасили Стрітенську свічку.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336