Пошук по сайту

Десятий з’їзд спільнот «Матері в молитві» пройшов у Сокалі

28 листопада у м. Сокалі відбувся X з’їзд спільнот «Матері в молитві» Сокальсько-Жовківської єпархії.

44 спільноти загальною кількістю понад 500 учасників помолились у Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла. Були присутні спільноти з міст і сіл: Сокаль, Жвирка, Добротвір, Зашків, Корчин, Червоноград, Перемисловичі, Добросин, Дубляни, Рекленць, Межиріччя,Стремінь, Кам'янка- Бузька, Кутнір, Хмільно, Батятичі, Стара Скварява, Низи, Савчин, Сілець, Ременів, Жовтанці, Поториця, Підкамінь, Нем’яч, Стиборівка, Бишів, Малехів, Спасів, Горбків, Гірник, Сулимів, Жовква, Сопошин, Куликів.

Велика вдячність священикам, які прибули зі спільнотами, це дало можливість усім учасникам приступити до Св. Тайни Покаяння.

Вступне слово мав духівник єпархіальних спільнот свящ. Ярослав Валюх, який привітав присутніх. Відтак розпочалася спільна молитва, а тоді матерям було запропоновано короткий обмін своїм духовним досвідом. Матері, підходячи до мікрофона, висловлювали свої враження від події та молитви у спільнотах. Опісля спільно молились Акафіст до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Сокальської Матері Божої «Потішення».

Центральною подією з’їзду була Божественна Літургія, яку очолив свящ. Ярослав Валюх. Він у проповіді наголосив про важливість молитви і її місце в земному житті нашого Спасителя.

Як зазначив організатор заходу – о. Ярослав – тут кожна друга жінка молиться за свого сина, чоловіка, брата, внука, котрі перебувають у зоні військових дій на Сході нашої України.

На єпархіальному з’їзді було зібрано допомогу для наших воїнів у сумі 9085 гривнів.

Духівник привітав з ювілеєм координатора єпархіальних спільнот п. Ємілію Поважняк і подякував за організаційну підтримку.

О 15 год. від храму усі учасники з’їзду процесійною ходою відправились до пам’ятної дошки жертв НКВД, де спільно з сокальчанами вшанували молитвою усіх замордованих у нашій державі голодомором.

Повідомили учасники з’їзду

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336