Пошук по сайту

У чотирьох деканатах відбулися екологічні місії

25 вересня у Новояричівському деканаті (смт Новий Яричів), 2 жовтня у Камянко-Бузькому деканаті (смт Добротвір), 8 жовтня у Сокальському деканаті (смт Жвирка) та 9 жовтня у Лопатинському деканті (смт Лопатин) відбулися екологічні місії заряди порятунку створіння.

У всіх чотирьох деканальних осередках екологічні місії розпочиналися Божественою Літургією, на якій в особливий спосіб молилися за збереження Божого світу.

Після молитви референт з питань екології в єпархії о. Тарас Дзьоба представив вірним екологічне вчення УГКЦ, зокрема розглянувши його біблійну та катехизмову основу. Також в часі презентації-проповіді було розглянуто моральний аспект екологічного гріха. Окремої уваги в часі бесіди заслуговувало і питання енергозбереження, що в сьогоднішній час є дуже актуальним. Так, о. Тарас від імені бюро з питань екології передав парафіям по 2 LED прожектори, як певний імпульс до змін задля енергозбереження, адже частина освітлення у  вищезгаданих 4 храмах відбувається лампами розжарювання.

Другою частиною екологічної місії у всіх чотирьох деканатах стала зустріч з учнями та вчителями місцевої школи, де за допомогою мультфільмів та доповіді місіонер старався змінити світогляд молоді на світ природи.

До парафіяльної та шкільної бібліотек о. Тарасом була передана фахова екологічна література видавництва бюро УГКЦ з питань екології, щоб вірні та учні могли поповнювати багаж екознань.

Останнім пунктом екологічної місії у кожному із чотирьох деканальних осередків стала зустріч із місцевою владою, де було представлено працю Церкви задля вирішення екологічних проблем. Говорили і про спосіб співпраці між церквою та владою для формування екологічної свідомості громади.

Повідомляє Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336