Пошук по сайту

Ряд екологічних заходів проведено в останні дні Великого посту

З 29 березня по 1 квітня на теренах Сокальсько-Жовківської єпархії пройшов ряд екологічних ініціатив.

Зокрема, в с. Заболотці, Бродівського району, вірні УГКЦ разом із парохом о. Ігором Балуком та референтом Бюро УГКЦ з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії о. Тарасом Дзьобою пройшли Хресну дорогу селом, повністю присвячену темі відповідальності за Богом створений світ.

В школі с. Суховоля та школі-інтернаті для дітей з вадами слуху стм. Підкамінь о. Тарас представив Великопосну екологічну ініціативу та застановив дітей на любові до довкілля. Також в цих школах з дітьми було проведено міні-тренінг – «зупини і переконай палія», на якому діти себе випробовували у ролі міні екологів та пробували переконати потенційного палія сухотрав’я.

Цього ж дня на зборах священиків Підкаміньського деканату о. Тарас розповів духовенству про діяльність екологічної комісії при єпархії та її відкритість на співпрацю.

Тривала цього тижня і підготовка до флеш-мобу «Не підпалюй», яку організовують спільно екологічний департамент при Львівській облраді разом з студентами та викладачами Бродівського Педагогічного коледжу та представником Бюро УГКЦ з питань екології.

Завершився трудовий екотиждень Хресною дорогою з екологічними стаціями, яку для студентів та викладачів Аграрного Унівеситету, який вдалося провести завдяки співпраці Екологічної комісії з Молодіжною комісією єпархії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336